top of page

DJI Dock: automatizacija dronova na sledećem nivou

Updated: Feb 21Dobar dan, u ovom tekstu ću vam predstaviti DJI Dock, automatizovani hangar za dronove koji omogućava daljinsko upravljanje i izvršavanje misija sa DJI Matrice 30 serijom. DJI Dock je robustan, pouzdan i dizajniran da radi 24/7, po kiši ili suncu. Svaki DJI Dock sadrži jedan Matrice 30 dron koji sleti, napuni se, poleti i izvrši zadatke koje ste programirali u DJI FlightHub 2 softveru .
DJI Matrice 30 je moćan i svestran dron koji se prodaje u dve verzije: Matrice 30 i Matrice T (termalna kamera). DJI Matrice 30 je kompatibilan sa DJI Dock-om.


DJI Dock ima napredne funkcije kao što su:

  • Temperature na kojima može biti operativan se kreću od - 35 C do + 50C

  • O3 Enterprise video protokol prenosa signala koji podržava dve frekvencije (2.4 GHz i 5.8 GHz) i četiri antene za stabilnu vezu sa dronom na udaljenosti do 7 km.

  • 40 minutni let. Brzo punjenje od 10 % baterije do 90% za 25 minuta.

  • RTK baza koja omogućava visoku preciznost pozicioniranja drona u horizontalnoj (1 cm + 1 ppm) i vertikalnoj (2 cm + 1 ppm) ravni.

  • TEC klima uređaj koji održava optimalnu temperaturu i vlažnost unutar Dock-a.

  • Senzori za brzinu vetra, kišu, temperaturu okoline, potapanje vode, vibracije i drugo.

  • Integrisana sigurnosna kamera sa rezolucijom od 1920×1080 i vidnim poljem od 180°.

  • Zaštita od munja za AC napajanje i Ethernet port.

  • Rezervna baterija koja omogućava rad Dock-a do 5 sati u slučaju nestanka struje.
DJI Dock se može povezati sa DJI Pilot 2 aplikacijom preko DJI RC Plus daljinskog upravljača za konfiguraciju i puštanje u rad. Takođe se može povezati sa DJI FlightHub 2 cloud platformom za programiranje misija, praćenje statusa drona, analizu podataka i integraciju sa trećim stranama preko DJI Cloud API . DJI Dock takođe podržava edge computing, što znači da možete instalirati dodatnu opremu unutar Docka za obradu podataka na licu mesta. Ova funkcija će biti dostupna krajem drugog kvartala 2023. godine.
DJI Dock je idealno rešenje za primenu dronova u različitim industrijama, kao što su javna bezbednost, nafta i gas, električna energija, građevinarstvo, geodezija, urbanizam, prirodni resursi i druge. Sa DJI Dock možete automatizovati rutinske zadatke, poboljšati efikasnost rada, smanjiti troškove održavanja i povećati sigurnost operatera.
Početna cena je oko 33.000 USD sa Dji Matrice 30 a ako želite da Dock bude opremljen sa Matrice 30T(termovizijska kamera) dronom cena se diže za okvirno 5000 USD. Ako ste zainteresovani za DJI Dock, možete kontaktirati DJI Enterprise ili lokalnog distributera za više informacija.


Comments


bottom of page