top of page

Dji Agras T30: letelice koja menja budućnost precizne poljoprivrede

U poljoprivrednim zajednicama širom Srbije sve više se govori o novim tehnologijama koje obećavaju da će izazvati revoluciju u načinu na koji se poljoprivrednici suočavaju s izazovima vremenskih uslova, osobina zemljišta i zahteva proizvodnje. Junior Agrar, kompanija koja prati moderne tehnologije, donosi rešenja koja omogućavaju tretmane koji ne zavise od vremenskih uslova i garantuje znatne uštede u poljoprivrednoj proizvodnji. Upoznajmo poljoprivredni dron DJI Agras T30.


Tehnološka revolucija u preciznoj poljoprivredi


Poljoprivredni dron DJI Agras T30 nudi niz impresivnih funkcija koje ga čine nezamenljivim partnerom svakom poljoprivredniku. U nastavku ističemo najvažnije aspekte koji ovaj dron izdvajaju od tradicionalnih metoda tretiranja useva:


1. Visoka preciznost i efikasnost: T30 koristi naprednu tehnologiju koja omogućava precizno ciljanje tretmana. Potisak elisa stvara gasnu fazu preparata koja obuhvata čak i donje strane listova, čime se osigurava maksimalna efikasnost i ušteda.

2. Rad na natopljenim parcelama: Kada su polja preplavljena vodom, a druge mašine ne mogu da pristupe, T30 dolazi do izražaja. Njegova sposobnost letenja i prilagodljivost osiguravaju da tretmani budu izvedeni na vreme, bez obzira na stanje tla.
3. Bez gaženja useva: Traktori i teške mašine često ostavljaju tragove i mogu oštetiti useve. Sa Agras T30, nema brige o gaženju jer ovaj dron leti iznad polja, pružajući tretmane bez fizičkog kontakta sa biljkama.

4. Mogućnost noćnih tretmana: Bez obzira na doba dana, DJI Agras T30 može raditi u svim uslovima. Ovo je posebno korisno tokom leta kada su dnevne temperature visoke, a isparavanje preparata značajno. Noćni tretmani omogućavaju veću efikasnost i smanjenje troškova.

5. Velike uštede: Junior Agrar naglašava uštede koje donosi ovaj dron: 20% veća efikasnost preparata, 8% veći prinos zbog odsustva gaženja, 30% ušteda vode, 60% ušteda vremena, 70% ušteda goriva, i značajno smanjenje kontaminacije zemljišta izduvnim gasovima.

Partnerstvo sa Junior Agrarom


Junior Agrar već treću godinu koristi ovaj dron za uslužne tretmane na poljoprivrednim parcelama širom Srbije, sa sve većim timom obučenih i licenciranih pilota. Kako bi zadovoljili rastuću potražnju, svake godine povećavaju broj letelica u floti. Cena tretmana se određuje prema "Cenovniku mašinskih usluga u poljoprivredi" Zadružnog saveza Vojvodine, a konačna cena zavisi od veličine i lokacije parcele. Da biste rezervisali tretman ili dobili više informacija, obratite se Junior Agraru i obezbedite inovativne tretmane koji će unaprediti vašu poljoprivrednu proizvodnju.
DJI Agras T30 postavlja nove standarde u poljoprivredi, kombinujući preciznost, fleksibilnost i uštede, sve u jednom moćnom dronu. Uz ovakve inovacije, budućnost poljoprivrede izgleda svetlije nego ikada pre. Sa rezervoarom za hemikalije od 30 litara, DJI Agras T30 podiže precizno prskanje dronom na novi nivo. Revolucionarno nova transformabilna struktura omogućava izuzetno efikasan i prilagodljiv rad, posebno u vinogradima i voćnjacima. Zahvaljujući DJI-jevom inteligentnom softveru za prskanje, T30 pomaže u smanjenju količine korišćene hemikalije, pomažući da se smanje troškovi i maksimiziraju prinosi.


Više infromacija o primeni bespilotnih letelica u poljoprivredi možete pročitati u našem tekstu Dronovi unose revoluciju u poljoprivredu: Primena i perspektive
Comments


bottom of page