top of page

Anzu Robotics vs. DJI: razlike koje oblikuju tržište dronova


U svetu gde su dronovi postali neophodni alat u različitim industrijama, pitanje sigurnosti postaje sve važnije. Anzu Robotics, kao novi igrač na tržištu dronova, ozbiljno shvata ovaj izazov i implementira niz mera kako bi osigurao da njihovi proizvodi ne samo da zadovoljavaju, već i prevazilaze očekivanja kada je reč o sigurnosti.

Anzu Robotics je kompanija koja je brzo stekla reputaciju kao ozbiljan konkurent kineskom proizvođaču dronova DJI, posebno na američkom tržištu. Iako Anzu Robotics koristi tehnologiju licenciranu od strane DJI, postoje ključne razlike koje ih izdvajaju i pružaju jedinstven identitet na tržištu.


“Anzu” je inspirisan drevnim mesopotamskim mitom o božanskom stvorenju koje simbolizuje mudrost i težnju ka većem razumevanju. To ime odražava misiju kompanije da unapredi budućnost komercijalne tehnologije dronova, naglašavajući kvalitet, performanse i pristupačnost


Prva i najvažnija razlika je u pristupu softveru. Dok DJI koristi svoj softver, Anzu Robotics je razvio sopstveni softver u saradnji sa Aloft Technologies, poznatim po radu sa Federalnom avijacijskom administracijom (FAA) u SAD-u. Strateško partnerstvo sa Aloft Technologies, kompanijom sa sedištem u SAD-u koja je odobrena od strane Federalne avijacijske administracije (FAA), dodatno jača sigurnosni profil Anzu Robotics. Aloft poseduje ISO 27001 i SOC 2 TYPE II sertifikate, što pokazuje njihovu posvećenost informacionoj sigurnosti i pridržavanju rigoroznih sigurnosnih praksi. Ovo partnerstvo omogućava Anzu Robotics da obezbedi softver koji je u potpunosti usklađen sa regulativama FAA i koji nudi dodatne funkcije upravljanja flotom i pilotima, kao i mogućnosti instant autorizacije leta kroz LAANC (Low Altitude Authorization and Notification Capability).


Druga značajna razlika je u geografskom poreklu komponenti i lokaciji proizvodnje. Većina komponenti Anzu Robotics dronova se proizvodi i montira u Maleziji, a završna kontrola kvaliteta i instalacija firmvera se obavlja u postrojenju kompanije u Ostinu, Teksas. Ovo je strateški potez koji Anzu Robotics udaljava od kineskih trgovinskih i geopolitičkih tenzija, pružajući dodatni sloj sigurnosti i pouzdanosti za korisnike u SAD-u. Takođe veliku važnost daju lokalnom skladištenje podataka i enkripciji, minimizirajući rizik od neovlašćenog pristupa podacima tokom prenosa istih. Svi podaci snimljeni dronovima se čuvaju lokalno na SD kartici samog drona, a svi podaci o letu koje skladišti Aloft su enkriptovani koristeći AES-256 enkripciju. Ovo je robustan standard enkripcije koji osigurava poverljivost i integritet podataka.


Kompanija ne nameće ograničenja vazdušnog prostora kao što je geofencing. Usklađenost sa regulativama i pravilna upotreba dronova je odgovornost korisnika. Ovi dronovi nemaju omogućen geofencing, i korisnici moraju osigurati usklađenost sa relevantnim zakonima pre leta.


Četvrta razlika leži u cenovnoj politici. Iako Anzu Robotics dronovi nisu direktno uporedivi sa cenama DJI proizvoda, oni su znatno jeftiniji u poređenju sa drugim američkim proizvođačima dronova kao što su Skydio i BRINC, čineći ih privlačnijim za velike kompanije i profesionalne korisnike.


Anzu Robotics nudi proizvode koji su prilagođeni specifičnim potrebama tržišta SAD-a, uz istovremeno očuvanje kvaliteta i inovacija koje korisnici očekuju od vodećih brendova poput DJI. Ove razlike ne samo da oblikuju identitet Anzu Robotics kao kompanije, već i pružaju novu perspektivu na mogućnosti i pravce razvoja u industriji dronova.
Anzu Raptor
Anzu Raptor

Anzu Raptor sa kontrolerom i RTK modulom
Anzu Raptor sa kontrolerom i RTK modulom

Trenutno u ponudi imaju dve letelice u ponudi: Anzu Raptor i Anzu Reptor T.

Model Raptor je opremljen kamerom visoke rezolucije sa mehaničkim zatvaračem i nudi mogućnost 56x hibridnog zuma, dok Raptor T uključuje termalnu kameru koja je neophodna za inspekciju, pretrage i spasavanja. Oba modela dolaze sa opcionim RTK modulom koji korisnicima omogućava santimetarsku preciznost u njihovim misijama.

Cene za ove modele su konkurentne na tržištu tako da na primer, Raptor košta od $5,099, dok je Raptor T model košta od $7,599.


Anzu Raptor T
Anzu Raptor T

Anzu Raptor T sa kontrolerom
Anzu Raptor T sa kontrolerom


Anzu Robotics kontinuirano radi na proširenju svog tržišnog dometa i pružanju svojih bespilotnih letelica široj bazi korisnika. Sa fokusom na kvalitet, performanse i pristupačnost, Anzu Robotics predstavlja značajnog igrača u industriji dronova koji teži da osnaži kako poslovne subjekte tako i entuzijaste da maksimalno iskoriste potencijal vazdušne tehnologije.


Comentarios


bottom of page